De kracht van journaling

Journaling:

Het brein is zo complex. De hele dag door zijn er allerlei gedachten en ideeën in je hoofd die aandacht willen. De meest effectieve manier om onze gedachten te ordenen is door het op te schrijven in bijvoorbeeld een dagboek.  Veel ondernemers schrijven dagelijks in hun dagboek en noemen dit journaling.

Dit is niet het schrijven van een brief aan het einde van de dag of noteren wat je die dag beleefd hebt. Je reflecteert, en schrijft de ideeën die in je hoofd zitten op. Doordat je dit doet kom je in een creatief proces en ga je brainstormen en komen de juiste oplossingen bij je binnen.

Vele succesvolle ondernemers hebben er een gewoonte van gemaakt om dagelijks in hun journal te schrijven. Het is een routine geworden.
Het geeft inzicht en helderheid in je denken.

Het hoeft niet tijdrovend te zijn, je kunt ook met jezelf afspreken dat je 5 minuten tijdens de koffiepauze de tijd neemt om te mijmeren en gedachten te noteren.

Je kunt jezelf ook een aantal vragen stellen en daar over nadenken en opschrijven.
Zoals:
Wat was gisteren fantastisch?
Wat had ik gisteren anders kunnen doen?
Waar ben ik vandaag dankbaar voor?
Wat maakt vandaag een fantastische dag?

Door regelmatig de antwoorden op deze vier vragen te noteren, krijg je de nodige reflectie en planning die je nodig hebt om betere beslissingen te nemen als ondernemer.
Soms is het ook gewoon fijn om een brainstorm sessie met jezelf te doen en doordat je alle gedachten noteert op papier en ordent zie je ineens het antwoord op je vraag.

Wanneer is journaling het meest effectief?
– Om overzicht te krijgen ivm een beslissing. Net zoals dat je vroeger een voor en een tegen lijstje maakte.
– Als je overweldigd wordt door allerlei gedachten met wat je allemaal nog “moet’ doen. Je doet dan een braindump en schrijft alles op en gaat alles ordenen naar belangrijkheid. En noteert het in je agenda voor het juiste moment. Het is dan uit je hoofd en staat ingepland en geeft zo ie zo rust.
– De laatste week van een kwartaal. De “geniusweek”.  Je bekijkt dan het afgelopen kwartaal en beschrijft in je journal wat er goed ging en wat niet en maakt een plan voor het nieuwe kwartaal en stelt oude doelen bij.
– Als je een bepaald plan wil uitwerken.
– Als je in de ochtend stil wil staan en wil afstemmen op de dag.

Je hoeft geen patroon of regels te volgen, je kunt gewoon schrijven wat je in de weg zit. Hoe vrijer je je gedachten laat zijn, des te effectiever het proces van je journal wordt.

Wil je liever op papier of scherm?
De schoonheid van schrijven is dat het wat rommelig mag zijn en je kunt er wat bij krabbelen. Maar bij velen gaat typen sneller dan schrijven. Dus is het gebruik van een toetsenborden ook een goede manier om onze gedachten in woorden op te schrijven zodat het verwerkt kan worden. Mijn voorkeur gaat uit naar pen en papier.

Diverse journaling programma’s via een scherm:
– In een wordbestand of Google drive.
– Evernote, een gratis platform
– Er zijn diverse journaling apps in de appstore zoals Day One.

Papieren journal
Dit kan in een schriftje of mooi notitieboekje , zoals van De Yoga Business Coach. 
Of via een van de vele journals die je kunt kopen via Bol.com met standaard vragen erin

Blog:
Sommige mensen vinden het prettig om hun worstelingen, overdenkingen, ideeën etc publiekelijk te delen om anderen te inspireren en dit kan uiteraard dmv een blogartikel of een social media post.

Hoe jij het doet, is helemaal aan jou. Het is goed om je gedachten te ordenen en op papier te zetten en het opent een creatief proces dat inzicht en duidelijkheid biedt. Dit inzicht zorgt ervoor dat veel succesvolle ondernemers in staat zijn om hun doelen te bereiken. Zelf vind ik het prettig om in de ochtend af te stemmen op de dag met mijn persoonlijke affirmaties en adhv vragen die ik mezelf iedere ochtend stel. Wil jij hier ook meer over leren doe dan mee met het online programma Receiving the day. Waarin je realiseert dat iedere dag als een cadeautje voor je is en je zin hebt in de dag en je doelen helder hebt en er dagelijks op afstemt.

Receving the day.
Bij het online programma “Receiving the day” leer ik je hoe iedere dag een cadeautje kan zijn. Waarbij je iedere dag het gevoel hebt dat je wakker wordt en denk “yes het is vandaag mijn verjaardag”
Je gaat hierdoor onderzoeken welke van de 9 leefgebieden extra aandacht nodig hebben zoals
Je relaties/familie en vrienden
Je persoonlijke groei
Spiritualiteit
Financieel/geld
Werk/carriere
relatie/romantiek
Ontspanning/plezier
Maatschappelijke betrokkenheid
Gezondheid/conditie
Fysieke omgeving.

Daarna ga je iedere ochtend door middel van affirmaties, beweging, lezen, schrijven en meditatie aan het leefgebied werken wat op dat moment jouw aandacht nodig heeft,
Dit online programma levert je meer rust op want je leert jezelf een eenvoudig ochtendritueel aan met een fantastisch effect.
Het geeft je inzicht op meerdere vlakken, een andere mindset, meer grip op je leven doordat je meer overzicht hebt. Je werkt geconcentreerder en met meer focus waardoor lange to – do lijstjes sneller weg gewerkt worden.
De  investering in jezelf is 55 Euro, exclusief BTW. HIER vind je meer informatie over het online programma Receiving the day.

Er zijn diverse manieren om je doelen en je plannen te realiseren .

1. Plan je succesvolste jaar:
Dit kan via de drie GRATIS video’s die je kunt aanvragen via DEZE LINK “Plan je succesvolste jaar”. Je ontvangt direct de eerste video met opdracht.

 

2. ONLINE workshopochtend “Plan je succesvolste jaar” –  Maandag 14 januari 8:30 – 12:00

“Een doel is een droom met een deadline.” – Napoleon Hill

Als zelfstandige ondernemer in het holistische circuit, zoals een masseur, therapeut, coach en /of yogadocent beslis je alles zelf. Dit is prettig maar het is ook fijn om te sparren met andere ondernemers over al je plannen. Hoe zorg jij ervoor dat je plannen voor het komende jaar slagen?
Wil je investeren in een verdiepingsopleiding, tijd voor jezelf, tijd om een nieuwe workshop of dienst te ontwikkelen, een boek te schrijven over jouw vakgebied? Waneer ga je dit doen? En hoe plan je dit in voor je bedrijf?
Tijdens deze online workshop  gaan we kijken naar wat je het afgelopen jaar hebt neergezet. Wat liep wel en wat werkte niet. Je gaat kijken naar je dromen en hoe je deze dromen, ook al lijken ze nog zo groot en gek, kunt ombuigen naar een doel en we koppelen er een deadline aan.
We maken een jaarplanning om te zorgen dat je door focus dit doel gaat halen aan de datum die jij hiervoor stelt. Je maakt hierdoor betere keuzes, leert beter nee zeggen als het niet bij je doel past en de kwaliteit van je plannen neemt toe.

Aan het einde van de ochtend heb je een concreet plan voor het komende jaar waar al je doelen op staan en weet je welke kleine stappen je moet zetten om dit doel te behalen door middel van planning.
Deze online workshop is vanuit huis te volgen. Je hoeft nergens heen, mocht je er niet live bij zijn dan mail ik je de opname.
Je ontvangt van te voren huiswerk en op de ochtend zelf gaan we aan de slag met een werkboek met allerlei vragen die ik je van te voren mail. Aan het einde van de ochtend heb je een plan voor 2019.
Jouw investering is 49 Euro excl BTW en na betaling mail ik je de aanmeldldink.   Aanmelden voor deze online workshop “Plan je succesvolste jaar” kan via DEZE LINK.

 

3. Receving the day.

Afgelopen jaar hebben meer dan 1000 yogadocenten meegedaan met het Receiving The Day programma. Hier leg ik je in 7 dagen via audio’s en werkboeken hoe en goed ochtendritueel kan zorgen dat je succsvol bent in wat je doet en hoe je je doelen gaat verwezelijken. Of dit nu op het gebied is van gezondheid, liefde, familie, zakelijk, geld of een anders levensgebied. Je gaat er heel bewust mee aan het werk. En wat je aandacht schenkt groeit dus als je zorgt dat je aandacht schenkt aan het gebied waar jij je focus op wil houden gaat dit gegarandeerd lukken.
Dit programma is zo mooi en geeft je zoveel inzicht in jezelf. Je ervaart, meer focus, rust, concentratie, positievere mindset en je behaalt sneller je doelen, waardoor je succesvoller wordt in alles wat je doet.
De  investering in jezelf is 55 Euro, exclusief BTW. HIER vind je meer informatie over het online programma Receiving the day.

 

4. SPECIAAL COMBI DEAL AANBOD:
Ik wil je graag helpen om een snelle en gedegen start te maken in 2019 . Wil jij dti ook? Boek dan nu deze unieke combi deal.
De online workshop “Plan je succesvolste jaar” op maandag 14 januari van 8:30 – 12:00 twv 49 Euro
Online Programma “Receiving the day” in jouw eigen tijd en tempo twv 55 Euro
De A1 jaarplanner van De Yoga Business Coach twv 10 Euro en 4,25 verzendkosten
In plaats van 118,25 Euro excl BTW betaal je nu slechts voor deze speciale combi deal 69 Euro excl BTW. Aanmelden kan via DEZE LINK.

Namasté,

Corine van Zoelen
www.deyogabusinesscoach.nl
info@deyogabusinesscoach.nl

VOOR HET HUIDIGE AANBOD VAN BIJBAAN NAAR BEDRIJF KLIK HIER.

“Van Bijbaan naar Bedrijf in een afzienbare periode? Met de Namasté-methode.”

Hier vind je me op twitterperiscopeinstagramyoutubeLinkedIn, en Facebook.

 

Deel deze pagina, dank je wel!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.